Rinzol

LEDO CROATIA

@ledohrvatska social media channel

digital, social
2020.

Ledo je danas najveći hrvatski proizvođač industrijskog sladoleda te najveći distributer smrznute hrane, čiji su proizvodi prisutni u gotovo svakom domaćinstvu.


Širok asortiman Ledovih proizvoda – sladoled, smrznuto voće i povrće, smrznuta riba, tijesta, gotova jela i meso kontinuirano se nadopunjuju novim inovativnim proizvodima koji odgovaraju visokim zahtjevima Ledovih potrošača.


Ledo nam je odlučio ukazati povjerenje kreiranjem sadržaja za noseći profil @ledohrvatska na društvenim platformama, Instagramu i Facebooku. Kvaliteta sadržaja te pomno osmilšljen plan objava izdvojio nas je među iznimo kvalitetnom konkurencijom. Iako smo do sada s Ledom surađivali na brojnim projektima, ovaj nam je predstavljao veliko zadovoljstvo ali i izazov. Prihvaćena je i agencijska sugestija otvaranja TikTok profila kako bi uspostavili direktnu komunikaciju te dodatno približili Ledo milenijalcima i generaciji Z, demografiji te novonstale platforme s ogromnim potencijalom.

Za Instagram i Facebook kreiramo sadržaj na mjesečnoj bazi. Sadržaj uključuje raznoliki asortiman iz Ledo ponude. Mjesečni kalendar obuhvaća 4 lifestyle fotografije, 4 fotografije pripremljene hrane, 5 stop motion animacija, 2 ilustracije te 1 gif. Pripremu hrane, dekor i fotografiranje odrađujemo agencijski sukladno planu za nadolazeći mjesec te pripadajućem tekstu.

Zbog dinamike TikTok platforme, odlučili smo se za animacijski pristup prezentiranja proizvoda u trajanju od 15 sekundi. Animaciju su atraktivne i zaigrane kako bi pobudile interes ciljane skupine te se istaknule unutar brojnog sadržaja.

Svi Ledo profili bilježe porast u interakciji i broju pratitelja što je izvrstan pokazatelj uspješne komunikacije spram ciljanih skupina koje obitavaju na određenim društvenim platformama.