Rinzol

Kralj ljeta / Kralj užitka

Klijent: Ledo
Godina: 2019.
INSTAGRAM

Ledo King sladoled je po svim istraživanjima najkvalitetniji i najprodavaniji hrvatski sladoled na štapiću.

Željeli smo približiti King brand široj ciljanoj skupini, prvenstveno mlađim, tehnološki osviještenim generacijama koje ga percipiraju kao sladoled koji je van njihovih platežnih mogućnosti te koji dosadašnjim načinom oglašavanja ne korelira s njihovom sferom interesa. 

Kampanju smo formirali u dva segmenta, TEASER i REVEAL fazu.

Kralj ljeta / Kralj užitka

TEASER FAZA

1. lipnja lansiran je Instagram profil pod nazivom Kralj ljeta na kojem smo svaki dan objavljivali vizuale uz tekstualne zagonetke te poziv na ostavljanje komentara kao svojevrsni oblik interaktivnog sadržaja. Svi vizuali su u sebi sadržavali oblik King štapića. Nismo željeli da rješenje bude očito te smo pratitelje od rješenja odvraćali sugestivnim tekstom. 

Teaser faza kampanje trajala je dva tjedna a uz svaki vizual objavljivan je i broj dana do reveala.

dana
0

Svaki vizual sa zagonetkom na Instagramu je zauzimao 6 polja uz dodatna 3 polja za odbrojavanje dana do reveala, na taj način formirajući kvadrat. Također, svaki od kvadrata imao je i određeni color coding kako se odijelio sadržaj po danima te stvorio određeni ritam.

Vizuali su bili popraćeni Instagram story-ima koji su pozivali korisnike da posjete profil te ostave komentar.

teaser3

Neposredno pred REVEAL fazu kampanje Instagram influencerima su poslani brandirani Kralj ljeta poklon paketi s pijeskom te malim ventilatorima uz zagonetku „Vrućine se ne boji, sudbinu mu sunce kroji. Tko je to?“ te poziv da zaprate i podijele sadržaj na svojim Instagram profilima.

tko-je
king-logo

Kralj užitka

REVEAL FAZA

Reveal faza kampanje sastoji se od 5 videa u trajanju od 15 sekundi koje smo objavljivali na profilu koji je ovom prilikom preimenovan u postojeći sladoleda King sladoleda – Kralj užitka.

Razlog trajanju od 15 sekundi je bilo ograničenje trajanja Instagram story-a.

Videa smo objavljivali periodično, svakih 7 dana kako bi korisnicima dali dovoljno vremena za angažman s objavljenim sadržajem.

Kao protagoniste smo koristili neke od vodećih YouTube i Instagram influencera sa zavidnim brojem pratitelja ciljane dobne skupine;

Osnovna poruka koju smo videima željeli komunicirati je opusti se, budi ono što jesi, uživaj u trenutku i ne opterećuj se trendovima.

Kao inspiraciju smo koristili bezbroj Instagram profila koji su jednostavno umjetni te javnosti šalju pomno konstruiranu ali ipak iskrivljenu sliku stvarnosti.

King nije lažan, King nije trend, King je trenutak za opuštanje i užitak, budi ono što jesi, ne mari za trendove jer trendovi su prolazni.

Protagoniste smo stavljali u situacije karakteristične za našu regiju, pažljivo odmjerene, humoristične situacije s kojima se svi možemo poistovjetiti.

Ema Luketin
Instagram: 130.000 pratitelja 
You Tube: 76.584 pretplatnika

Matija Lazarević / Layz_yt
Instagram: 257.000 pratitelja
You Tube: 370.488 pretplatnika

Uz videa, pokrenuli smo i dvije nagradne igre u kojima su sudionici mogli osvojiti King luftiće za plažu te čak 100 sladoleda.

 

Kako bi osvojili luftiće, korisnici su morali zapratiti profil, označiti fotografiju sa sviđa mi se te označiti do 10 prijatelja kojima bi željeli pokloniti King luftić.

 

Za osvojiti 100 sladoleda, sudionici su trebali fotografirati selfie sa King sladoledom po uzoru na protagoniste iz objavljenih videa.

 

Influencerima koji su na svojim profilima objavili sadržaj poklon paketa dostavljen je novi poklon paket sa King sladoledima i luftićima koji su iznova podijelili putem Instagram story-a.