IN EXCELSIS HOTEL BRANDING

In Excelsisi je novosagrađeni hotel od 4 zvjezdice u Novalji na otoku pagu. Ističe se dizajnom lokacijom te luksuznim sadržajem koji nudi svojim posjetiteljima. Pozicioniran na uzvisini s koje se prostire pogled na otok Pag, grad Novalju i morsku pučinu hotel lebdi nad krajolikom poput ptice. Upravo to smo iskoristili kao nit vodilju prilikom oblikovanja prvog rješenja.

Klijent: In Excelsis Hotel
Tip projekta: Branding
Godina: 2019.

Ideja

Prilikom oblikovanja vizualnog identiteta kao inspiraciju smo koristili prepoznatljive elemente specifične za otog Pag te okolnu regiju. Sukladno arhitektonskom rješenju, uređenju interijera te recentnom trendu na području hotelskog brandinga, težili smo minimalizmu i prepoznatljivosti s ciljem stvaranja vizualnog identiteta koji će komunicirati jasnu poruku te dostojno predstavljati hotel In Excelsis. Luksuzni hotel koji osvaja vanjskim izgledom te zavodi suvremenim dizajnom.Idealno mjesto za odmor svakome gostu koji cijeni komfor ali ujedno i posjeduje istančan senzibilitet za estetiku. Simbioza suvremene arhitekture i tradicije.

Izvedba

Prilikom razrade rješenja vodili smo se samim nazivom hotela. Po uzoru na svjetske trendove, logo je pročišćen te reduciran na osnovne elemente koji se u cijelosti oslanjaju na tipografiju te njene izvedenice. Krivulja je izvedena od slova I i E te može biti korištena samostalno kao skraćena izvedenica logotipa. Svojim oblikom podsjeća na morski val dok blagim nagibom i karakteristikom linija sugerira uzlet.