Rinzol

Grawe osiguranje

Osiguranje imovine

TVC, digital, print

2020.

UVID

Opće je poznato kako se ulaganja u osiguranje vlastite imovine smatraju „bacanjem“ novca  i sama percepcija o zaštiti jako je mala. Svi smo svjedoci nedavnih nepogoda koje su zadesile pojedine dijelove Hrvatske.

 

Potres u Zagrebu, poplave u Gunji, požari u Dalmaciji. Sve je to bila realnost i mnogi su izgubili i ono najbitnije, krov nad glavom. Dakle događa se svugdje, događa se danas i na to ne možemo utjecati. Ono što možemo je samo spriječiti da posljedice budu manje nego što one zaista jesu.

RJEŠENJE

Komunikacijom putem emocija i snova, topline i bitnih materijalnih vrijednosti koje pojedinci posjeduju, prikazujemo da malim ulaganjem u osiguranje zadržavamo ono najbitnije − toplinu vlastitog doma i njegovih vrijednosti.
CUT DOWN

Sama radnja povezana je s image spotom gdje se s emocionalnog pristupa prebacujemo na pozitivne i lijepe trenutke provedene s najmilijima. 

 

Kako bi dodatno potakli interakciju kod targeta srednje dobi, kao dio komunikacije na društvenim mrežama koristimo i dijelove image spota. S obzirom na nedavne potrese koji su pogodili Zagreb, a kako ne bi otvarali još nezatvorene rane, sama komunikacija je insinuiranim kadrovima početka radnje usmjerena ka elementarnim nepogodama koje imaju sretan završetak.

 

 

Tako kroz seriju oglasa ustvari otkrivamo da bez osiguranja vlastite imovine ne bi postojalo niti dječjeg osmijeha u toplini doma, niti druženja s prijateljima i obitelji, raznim putovanjima i memoriranim uspomenama. No, uz GRAWE osiguranje kao pravog partnera, snovi i emocije još uvijek postoje i oni ne nestaju.

 

 

Upravo zato kao glavni headline postavljamo sljedeću komunikaciju:

OKRENITE MISLI NA LIJEPE STVARI

OKRENITE MISLI NA LIJEPE STVARI

RAZRADA KOMUNIKACIJE PREMA TARGETNOJ SKUPINI IMAGE SPOT

Kako bi se približili različitoj targetnoj skupini, samu komunikaciju prilagođavamo i različitim kanalima.Kroz komunikaciju na raznim portalima, ali i uz mogućnost komunikacije na TV kanalima, kao image dio kampanje koristimo emocionalno nabijenu komunikaciju.

 

Sama komunikacija direktno ne spominje stvari radi kojih osiguravamo svoju vlastitu imovinu, već te situacije provlačimo kroz kadrove image spota uz komunikaciju:

USPOMENE KOJE BUDE SJEĆANJA
AKTIVACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA – KAMPANJA BUDEM

Opće je poznato kako za većinu stvari mislimo da se neće dogoditi nama. Zašto bi se od cijelog svijeta baš nama pokvarila perilica, baš nas snašla poplava, nama pokvarila vrata ili zašto bi baš nama netko napravio provalu… Iako nam u nekim trenucima podsvijest nekako potiho govori da bi bilo dobro osigurati vlastitu imovinu, uvijek postoji ona najskuplja u nama – riječ BUDEM.

 

Kako bi se približili mlađoj targetnoj skupini, kroz samu komunikaciju prikazujemo svima poznate situacije u kojima se svatko od nas u nekom trenutku pronašao, a kao glavni odgovor koristimo poznatu riječ koja je svima u svakodnevnom vokabularu od malih nogu, prevlačeći je kroz noseći slogan aktivacije:

BUDEM – RIJEČ KOJA KOŠTA NAJVIŠE