istražite lokalne

Aktivnosti

Jezera, Murter
14 hektara površine kampa
5 blue class kućica
Noćenja od 50€
KAMP

Biciklizam

Otok Murter je dug oko 7 km i širok oko 2 km, tako da je svojom površinom prilagođen biciklistima jer koristeći bicikl kao prijevozno sredstvo posjetitelji imaju priliku upoznati cijeli otok koristeći uređene makadam staze za bicikliste koje se protežu duž obale vozeći se uz more, a tako i prometnice koje spajaju cijeli otok i najveća mjesta otoka.
 

Neke od staza:

  1. Murter (centar) prema Betini pa uz more starom cestom sve do Jezera
  2. Murter (centar) prema Strom selu i crkvici Sv.Roko(vidikovac) pa dalje prema uvalama Kosirini i prema Jezerima
  3. Jezera (centar) put Tisnoga uz more , preko mosta do uvale Jazina ili na drugu stranu
  4. Jezera centar pa uz more do uvala Koromasna, Uvala Sv. Nikola., Murtar i nazad
  5. Betina centar prema centru Murtera (udaljenost je 1km) pa dalje uskim ulicicama uz more ili glavnom cestom prema Jezerima
  6. Betina centar cestom uz more prema uvali Plitka vala pa dalje uz more prema Jezerima ili Tisnome
  7. Tisno od mosta prema plazi Jazina pa okolo mjesta povratak do mosta
  8. Tisno od mosta pa prema kampu Lovisca pa dalje prema Betini ili Jezerima
ISTRAŽITE JADRANSKO MORE

Ronjenje

Za sve avanturiste i one željne istraživanja bilo bi šteta posjetiti otok Murter i kornatski arhipelag, a da ne zavire u podmorni svijet i istraže zanimljive lokacije za ronjenje kao što su olupine, podvodne hridi, mjesta bogata ribama, hobotnicama, gorgonijama, jastozima, spužvama i sl.

murter

Jedrenje

Otok Murter se nalazi u središnjici Jadrana, pa je svojom pozicijom idealna polazna točka za razgledavanje otoka i kornatskog arhipelaga, što je upravo zbog toga, ali i količinom otoka i Nacionalnog parka jedno od najzanimljivijih odredišta za jedriličare i ostale nautičare. Na otoku su tri marine s mnogobrojnim charterima gdje se mogu iznajmiti jedirlice i razne brodice.

murter

Izleti

Rijetko koje mjesto na svijetu ima tako zanimljiv, a ujedno i praktičan položaj za posjet velikom broju nacionalnih parkova kao što ima otok Murter.

U blizini Murtera, na razdaljini od najviše sat vremena vožnje, nalaze se tri nacionalna parka – Kornati, Slapovi Krke, Paklenica. Jednako spektakularan je i obližnji park prirode Vransko jezero. Veći obližnji grad pod zaštitom Unesco-a kojeg svakako treba posjetiti je Šibenik. Nezaobilazan je i povijesni Zadar kao i još jedan poznati hrvatski Nacionalni park Plitvička jezera, od Murtera udaljen samo 200 kilometara.

Boravak u naselju Jezera Village nudi mogućnost organiziranih jednodnevnih izleta u sva spomenuta mjesta. Kako bi kvaliteta izleta i usluge bila na visokoj razini, njegovu organizaciju vrši partner naselja čije su ponuda, cijene i sve dodatne informacije dostupne pokraj recepcije naselja Jezera Village. Preporuka je da se izleti ne kupuju od raznoraznih ‘hodajućih’ i sličnih agencija, čiji agenti prilaze gostima na plažama i na drugim mjestima, jer u njihovo ime ne možemo jamčiti kvalitetu izleta i garantirani polazak.

Mogućnosti za izlete su bezbrojne, a mogu uključivati i vožnju brodom. To se najprije odnosi na Nacionalni park Kornate. Najgušća i ekološki najočuvanija otočna skupina na Sredozemlju koja broji 8 otoka, posebno je zanimljiva gostima naselja Jezera Village. Naime, Murter je zbog svoje blizine idealno polazište. Vožnja je kratka, što daje više prostora i vremena za kupanje i obilazak većinu parka u jednom danu.

U vožnji brodom uživa se i kod posjete obližnjem Nacionalnom parku Krka. Sa svojih sedam slapova i ukupnim padom od 242 metra, Krka predstavlja prirodni fenomen. Nedaleko od Murtera smjestilo se i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Vransko jezero kao jedno od rijetkih, gotovo netaknutih prirodnih staništa ptica, omiljeno je mjesto mnogih biciklista. Oko jezera se proteže više od 50 km biciklističkih staza koje se međusobno razlikuju težinom kao i krajolikom kroz koji prolaze. Aktivan odmor u vidu planinarenja nudi vam Nacionalni park Paklenica koji se prostire na primorskoj padini južnog Velebita.

 

Izvor: http://www.jezeravillage.com/